Zoektocht naar het perfecte aquarium

aquarium

Een vissenkom brengt gezelligheid in huis of op kantoor. Vroeger stond er op iedere receptie wel een vissenkom, en bijna ieder kind had wel een vis in huis. Het kijken naar vissen werkt rustgevend en is prettig om te aanschouwen. Maar niet iedereen heeft zin in het wekelijkse onderhoud, want net zoals alle huisdieren vragen ook een vis en aquarium om tijd en inspanning.

Een aquarium met weinig onderhoud

Toch wordt het tegenwoordig steeds makkelijker om een vis te houden. Bijvoorbeeld met een biOrb aquarium. Een biOrb aqarium is veel meer dan een standaard vierkante of ronde vissenkom. Het is een stukje techniek en design ineen. Ze zien er supermodern uit, maar hebben ook een aantal handige voordelen. Het kleine formaat aquarium is gemaakt van sterk acryl, heeft een eigen biologische filter en beschikt ook nog eens over speciale verlichting. De luxe modellen hebben zelfs ledverlichting met een 24-uurs overgang! En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt het aquarium ook nog over een bubbelzuil die zorgt voor een gezonde stroming in het water. Hierdoor krijgen de vissen nog meer zuurstof.

Welke vissen en waterplanten

Een biOrb aquarium is niet zo groot, dus het wordt afgeraden om er te veel of te grote vissen in te laten rondzwemmen. Voor kleine visjes, garnaaltjes of slakken is het een prima huisvesting. Denk bijvoorbeeld aan die leuke vuurgarnalen of Crystal Red garnalen, of de Siamese kempvis. Ook de Black Molly, het halfsnavelbekje en een gup kan hier prima zijn draai vinden. Kies nooit voor meer dan drie verschillende soorten aquariumdieren.

Prachtige aquariumplanten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De dwerg Cryptocoryne, de Vallisneria of de Anubias zijn een perfecte optie. Genoeg mogelijkheden dus voor dit type aquarium. Een geweldige oplossing als je een gebruiksvriendelijk aquarium wilt, maar wel van een mooi design met leuke vissen houdt. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *