Online uitgaven aan huisdieren enorm gestegen sinds Corona Crisis

Door de Corona Crisis zien veel online winkels in de huisdierenbranche het aantal bestellingen flink toenemen. Waar de online groei in de branche vanaf 2016 tot en met 2019 ongeveer 20% bedroeg, is het aantal bestellingen en bestedingen vanaf maart verdubbeld. Volgens online dierenspeciaalzaak De Huisdiersuper is vanaf het moment van de intelligente lockdown in maart de run op vooral voeding toegenomen. Later volgden de kippenhokken en konijnenhokken. De premium kwaliteitsvoeding voor huisdieren wordt meer verkocht dan voorheen en ook schaffen mensen ontspanningsproducten aan om de stress van hun hond of kat te verlagen.

Bron: Google Trends: Volume Konijnenhok

Interesse in konijnenhokken. Bron: Google Trends

Villa’s voor konijnen en katten krijgen paleizen

Waar de huisdieren het vroeger met een eenvoudig hok of krabpaal deden, voorzien we ze nu van villa’s en paleizen. Consumenten schaffen steeds grotere en luxere hokken aan en zijn hiermee bewust van het belang van een goede levenskwaliteit. Het huisdier neemt een meer prominente plek in en leeft een zo goed mogelijk leven. Dit zien ze terug in de verkoop van het soort producten.


Stijging ook te wijten aan meer adoptie van huisdieren

Tijdens de coronacrisis zijn er meer aanvragen voor adoptie dan normaal. Mensen zijn meer thuis en gaan op zoek naar gezelschap. Het aantal mensen dat een huisdier zoekt is biijna verdubbeld. Vooral de vraag naar katten en honden stijgt. 


Positieve ontwikkeling, maar humaniseer je dier niet 

Volgens de dierenspeciaalzaak is dit een positieve ontwikkeling. Huisdieren krijgen meer leefruimte en betere voeding. Het afsluiten van een dierenverzekering en tijdig naar de dierenarts gaan komt het welzijn van huisdieren alleen maar ten goede. Toch zit er ook een keerzijde aan: “Wanneer we onze dieren te veel humaniseren, kan dat ertoe leiden dat er niet meer gedacht wordt vanuit het oogpunt van het dier, maar juist vanuit het mens. De behoeften van een dier zijn natuurlijk heel anders dan die van een mens, en dat moet te allen tijde in het achterhoofd gehouden worden”, aldus De Huisdiersuper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *